tiistai 19. maaliskuuta 2013

Apinamaista touhua

Tämä päivä onkin mennyt sitten suurimmaksi osaksi tuota eilen mainitsemaani projektia tehden, ja sain jotain jopa valmiiksikin.

Tässä hieman tarvikkeita, joista inspiraatio lähti:


Kuvassa on viittä erilaista vahakangasta, joita siis shoppailin viikonloppuna sekä eilen keskustasta, en tiedä oikein mistä sain idean että vahakankaistahan voi leikellä irti kivoja kuvia, joita voi hyödyntää pienten pussukoiden koristeluun, mutta heti täytyi kokeilla kun idea syntyi.

Päätin että kamera tarvitsee pussin missä sitä voi säilyttää, joten ensiksi tein pussiosan vaaleanpunaisesta King Cotton langasta. Ensiksi tein 9 ketjusilmukan ketjun ja lähdin siitä sitten virkkaamaan ympäri, ottaen joka silmukan sekä etu että takareunasta, jolloin mielestäni syntyy kivempi pinta, kuin ihan perinteisiä kiinteitä silmukoita tehdessä.

Kun pussi oli valmis, valitsin koristeen apina vahakankaasta ja leikkasin siitä irti sekä apinan, että omenan pussia varten.

Itse pussin teko kesti ehkä noin tunnin, mutta haastava osa oli sitten kuvioiden ompeleminen siihen kiinni, tuntui että lanka oli koko ajan solmussa. Aluksi vaikeuksia kuitenkin tuotti se että käytössä oli aivan liian paksu neula ja sen tunkeminen vahakankaasta läpi tuotti suuria vaikeuksia. Onnistuin jopa tökkäämään neulan suoraan peukalon kynnen alle niin että veri vain roiskui. No ohuempaan neulaan vaihdettuani homma alkoi luistaa ja lopuksi ompelin vielä läppään kiinni nepin.

Tässä valmis työ:

Olen tyytyväinen lopputulokseen ja sen söpöyteen, vaikka pussista kyllä huomaa että se on itse tehty ja käsin ommeltu, mutta toisaalta pieni rosoisuus kuuluu minusta jokaisen käsityön luonteeseen, siitä huomaa että ne on aidosti käsin tehtyjä eivätkä mitään massa tuotantoa!

Olen ehdoton apina fani, joten kun löysin apina aiheista vahakangasta, olin onneni kukkuloilla ja seuraavaksi tulossa on pussi kännykälle, pussi onkin jo valmiina.

Kohta täytyykin mennä unten maille, ehkäpä saan hyviä ideoita kännykkäpussia varten yöllä, taikka ennen nukahtamista, jolloin minulla yleensä se inspiratio iskee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti