perjantai 15. maaliskuuta 2013

Ahkera aamu

Tänään herättiin T:n kanssa jo kello 8.15, oli oikein kello soimassa että varmasti ehdittiin näkemään Matlock aamulla telkkarista. Mukavaa heräillä rauhassa ja juoda kuppi kahvia telkkari katsellessa, ei tarvitse heti pompata sängystä ylös niin kuin aamuvuoro aamuina. Tänään olisikin kahden vapaapäivän jälkeen tiedossa iltavuoro, pääsee taas kyselemään teineiltä henkkareita.

Ihmettelen sellaisia ihmisiä, jotka närkästyvät siitä jos kaupankassa kysyy heiltä henkilöllisyystodistusta asiakkaan ostaessa alkoholia, tupakkaa tms. En ymmärrä sitä että mikä siinä henkkareiden vilauttamisessa on niin vastenmielistä, itse ainakin otan kohteliaisuutena sen jos kaupassa minulta kysytään henkkarit :) Varsinkin kun uusi viiteikäraja on 30, niin tuntuu oudolta kun kaupassa ei kysytä henkilöllisyystodistusta, vaikka ainakin omasta mielestäni olen kyllä alle 30-vuotiaan näköinen.


Joka tapauksessa tämä aamu on lähtenyt hyvin käyntiin, syötiin T:n kanssa oikein kunnon aamupala: tomaattileipää, leikkeleitä, tomaattia, juustoa ja pekonia, kyllä kelpaa kun mies jaksaa kokata:


Aamupalan jälkeen aloinkin viimeistelemään työkaverin pussukkaa, eilen en saanut mitään aikaiseksi, mutta tänään päätin että heti aamusta täytyy alkaa ahkeroimaan että tulee joskus valmista.

Tähden muotin tekeminen osoittautui yllättävän vaikeaksi, sillä täällä ei ollut saatavilla kolmioviivoitinta ja jouduin osittain vapaalla kädellä piirtämään tähden, mutta onneksi edes jotenkuten sain tähden symmetriseksi T:n opastuksella.
Leikkasin siis ensiksi leivinpaperista kaavan tähdelle, jonka jälkeen leikkasin vanhojen farkkujen taskusta kaavan avulla pussiin kiinnitettävän tähden. Tähden kiinnitin nuppineuloilla pussukkaan ja totesin että olisi ollut huomattavasti helpompaa kiinnitttää tähti työhön ennen reunojen yhteen ompelemista, mutta tämä olikin ensimmäinen kerta kun ompelen kankaasta kuvion virkkaustyöhön.

Käsipelillä sitten vaan ompelin tähden pussiin kiinni ja tässä tulos:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti