torstai 4. huhtikuuta 2013

Jotain valmista

Tänään sain päätökseen lokakuussa aloittamani projektin, itse virkkaus ja kiinnitysosuus sujui nopeasti, mutta lankojen päättely, jonka tein vasta lopuksi, vei aikaa melkein yhtä paljon kuin kaikki muut osuudet yhteensä.

Tässä se sitten on:Isoäidinneliöistä virkattu parisängyn päiväpeitto. Neliöt on tosin vähän toisella tavalla virkattuja kuin perinteiset neliöt, sillä olen aina luullut että pylväsryhmä tehdään siihen virkattuun silmukkaan joka on edellisellä kierroksella tehty pylväiden väliin. Vasta noin puolet tehtyäni aloin ihmetellä että tulee jotenkin toisen näköisiä neliöitä kuin muilla ja sitten vasta luin tarkemmin että pylväsryhmät tehdäänkin siihen koloon mikä muodostuu ryhmien väliin. No tulipahan ainakin persoonallisia neliöitä.

Peitossa on 210 palaa, muistaakseni virkkasin noin 120 palaa ensin ja yhdistin ne toisiinsa virkkaamalla, jonka jälkeen virkkasin loput palat ja yhdistin kaikki toisiinsa lopuksi. Lankana päiväpeitossa on pääasiassa Novitan 7veljestä lanka ja muutama kerä kotikullan sukkalankaa löytyy myös. Langat jotka tähän käytin ovat enimmäkseen minulle jo aikojen saatossa kertyneitä lankoja, mutta pari kerää valkoista ja muutamaa muuta väriä tuli kyllä ostettua tätä varten.

Jokaisessa neliössä on kolmea eri väriä, joista yksi on aina valkoinen ja valkoiset kierrokset ovat jokaisessa ruudussa samassa kohtaa, näin peitto pysyi hillittynä eikä tullut liian räikeää. Lisäksi reunaa kiertää erilaiset yksiväriset ruudut. Päädyin yksivärisiin ruutuihin, sillä langat alkoivat loppua viimieisiä neliöitä tehdessä ja ajattelin että menekki olisi paremmin hallittavissa kun ruudut olisivat yksivärisiä.

Todella ylpeä olen tästä, saa nähdä saanko siihen joskus ommeltua taustakankaan, ainakin toistaiseksi kelpaa sellaisenaan :)

Tuli eilen ennen iltavuoroa käytyä kaupassa ja sieltä tarttui käteen kauneimmat käsityöt lehti:


Kivoja kesäisiä neuleohjeita alkaa taas olemaan lehdet pullollaan ja tässä lehdessä ihastuin erityisesti virkattuihin tossuihin:


Nämä pitää ehdottomasti tehdä jossakin vaiheessa.

Ehkä pitäisi yrittää taas neuloa tuota tunikaakin niin tulisi joskus valmis siitäkin ja koittaa pitää kaikki rönsyilevät ideat kurissa vielä hetken.

Mutta kai se täytyy tästä kohta mennä uneksimaan uusista kivoista projekteista :)


1 kommentti: