lauantai 21. syyskuuta 2013

Tarvike inventaariota..

Salainen ystäväni pyysi minulta inventaario postausta langoista ja muista tarvikkeista joita minulla on. Keskiviikko aamulla aloitin sitten ottamaan kuvia lankavarastostani ja se vasta veikin aikaa yllättävän paljon, joten osan kuvista laatu on sen mukainen.. Alunperin piti tämä postaus tehdä jo eilen kun oli vapaapäivä, mutta menikin päivä yllättävän nopeasti ohi, aamulla makoiltiin T:n kanssa pitkään sängyssä ja iltapäivällä vähän siivottiin. Illalla sitten tulikin katseltua vain telkkaria ja tehtyä sukkia, joten päätin suosiolla siirtää bloggailun tälle päivälle :)

Säilytän suurintaosaa langoistani olohuoneessa puisessa arkussa/sohvapöydässä:


Osa tarvikkeista oli myös tämän sisässä, mutta päädyin siirtämään ne suosiolla muualle, jotta olisivat kaikki samassa paikassa, eikä tarvitsisi pähkäillä että missä mikäkin on.

Aloitetaanpa vaikka tarvikkeista siis:


Tälläinen pieni laatikko löytyy, jossa on siimaa, hakaneuloja, nuppineuloja, ratkojia, veteoketjuja ja neppareita, aika sekalaista pikkukrääsää ja aina häviksissä kun tarvitsisi niitä jostain löytää..


Sukkapuikkoja löytyy jos jonkin näköistä, bambupuikkoja näköjään oikein urakalla montaa eri kokoa, metallipuikkoja vähän vähemmän ja uusin hankintani on nuo knit pron sukkapuikot, yhden on symfonie woodit 2,5 mm koolla ja sitten cubicsit löytyy koossa 2 ja 4, noita cubicseja haluaisin päästä kokeilemaan mahdollisimman pian.


Koukkuamiskoukkuja löytyy kolmessa eri koossa, 2, 3 ja 4, vielä en tosin ole ehtinyt kyseistä tekniikkaa kokeilemaan, mutta innostus olisi suuri ja se onkin kyllä to do listassa varmasti aika pian.


Pyöröpuikkoja löytyy myös vähän jokaista sorttia, nuo liilat mitkä näkyy kuvassa ilman pakkausta ovat suosikkini, ne ovat knit pron symfonie wood irtopäät 4 mm ja 150 cm kaapeli, minulla on myös symfonie wood irtopäät 3mm ja 120 cm kaapeli, mutta ne olivat kuvan otto hetkellä kiinni työssä. Noita novitan puikkoja en kauhean useasti käytä, mutta aina voi tulla hetki jolloin niitäkin täytyy käyttää. Addin pyöröpuikkoja en ole vielä päässyt kokeilemaan, enkä myöskään noita cloverin.Virkkuukoukkuja on kertynyt kattava kokoelma, suurin osa on novitan koukkuja, sillä jostain syystä oikean kokoinen koukku on aina häviksissä kun aloitan uutta työtä ja pakkohan se sitten on ostaa uusi. Nuo bambuiset ovat ehkä vähän turhan karheat ainakin minun virkkuukäsialalle ja olivatkin vähän pettymys. Soft grippejä en ole vielä päässyt tosi teossa kokeilemaan, mutta kuulemma ovat hyvät ja ergonomiset. 

Varinaisia tarvikkeita minulla on tosi vähän, näiden puikkomitan ja kierrosmittareiden lisäksi en omista kuin muutaman silmukkamerkin ja yhdet puikon suojukset.


Minulla on aika hauska säilytyskotelo lyhyillle puikoille, pyöröpuikoille ja virkkuukoukuille:


Vanha diskettikotelo on päässyt uusiokäyttöön :)

Vielä taitaa olla esittelemättä pahnan pohjimmaiset eli pitkät puikot:


Suurinosa noista puikoista on novitan ja prymin, pitkät puikot on tainnut meikäläisellä tulla vähän turhaksi sen jälkeen kun rakastuin noihin knitpron pyöröihin, tosin välillä on vaan pakko tehdä töitä näilläkin, jos pyöröjen koko ei riitä. 

Tässä nyt sitten inventaariopostaus tarvikkeista, seuraavalla kerralla sitten esitellään kaikki ihanat langat, joista riittääkin jaariteltavaa ;)1 kommentti:

  1. Kiitos, kun jaksoit tehdä inventaarion tarvikkeista! Tuli kyllä kylmä hiki otsaan, että mitä mä osaan sulle lähettää, kun sulla on kaikkea näin paljon. Siellä on mun lähettämä virkkuukoukkukin sulassa sovussa kaltaistensa joukossa. No, enköhän mä kaikkea keksi. Mieleeni on jäänyt päällimmäiseksi esitietokaavakkeessa lauseesi: " Silmukkamerkkejä ei voi koskaan olla liikaa. "
    Mulla on samanlainen kokemus bambuisista virkkuukoukuista, kuin sullla. Se koukku on niin terävä niissä, että tarttuu lankaan kiinni. Siksipä mieheni on pyöristänyt mun bambukoukkuja hiekkapaperilla.
    Odotan mielenkiinnolla ( ja "kauhulla" ) lankainventaariotasi.
    - Salainen neuleystäväsi, 8 -

    VastaaPoista