maanantai 16. syyskuuta 2013

Hyvän mielen käsityöt?

Viime viikon aikana sain valmiiksi minttumaari-huivin lisäksi kerittyä nuo aiemmin kool-aideilla värjäämäni langat. Olin viisastunut virheestäni kun kerran yritin keriä lankaa suoraan vyyhdiltä ja solmuunhan se meni, nyt pingotin vyyhdin rahin ympäri ja vaikka välillä lanka vähän olikin takussa, niin meni kyllä huomattavasti helpommin keriminen, kuin suoraan vyyhdiltä.

Ja tässä valmiit kerityt langat:


Aika hauskan näköisiä tuli noista keristä, vielä kun pääsisi aloittamaan niistä jotain..

Sny:ltä saamani langatkin joutuvat vielä odottamaan, sillä sain kaverilta yllättäen tilauksen tehdä hänelle talveksi sukat kun lempisukat olivat kuulemma kuluneet puhki. Ilmat kylmenee jo kovaa vauhtia, niin päätin sitten aloittaa sukat samantien ettei kaverini joudu pitkään odottelemaan :)

Tuo otsikko tuossa viittaa siihen kun olen tässä viikonlopun aikana lueskellut naamakirjassa erilaisia käsityöryhmiä, joihin kuulun ja olenkin ihmeissäni siitä että miten sinnekkin mahtuu niitä ihmisiä, jotka haluavat tahallaan pahoittaa toisten mielen.. Olen aina kuvitellut että käsityöt ovat iloinen harrastus ja että saman henkiset ihmiset tulevat toistensa kanssa toimeen, mutta asia ei niin ilmeisesti sitten olekkaan. Itse en voi ymmärtää että miten joku ihminen voi haastaa riitaa sivuilla, joissa jaetaan omien kätten tuotosten kuvia ja ohjeita. Onko joillain ihmisillä tosiaan niin huono olo, että sitä omaa pahaa mieltä pitää purkaa siten että aloitetaan jostain ryhmänsäännöistä, jonkun kuvista taikka muusta kauhea sättiminen. 

Minusta esimerkiksi naamakirja on sellainen paikka, joissa ei ole tarkoitus olla virallistakin virallisempi, vaan paikka jossa jaetaan arkisia ja hauskoja juttuja, mitä sitten jos joku on ladannut lankaostoksistaan kuvan joka ei suoraan liity ryhmän aiheeseen, ketä se oikeasti häiritsee? Ihanaahan se on katsella että mitä muut ovat ostelleet ja pääsee itsekkin kärryille viimeisimmistä "muotilangoista". 

Ei mene vaan meikäläisen kaaliin että miksi jostain ihanasta ja kivasta asiasta kuten käsityöt täytyy ruveta riitelemään? Jos jonkun jutut eivät miellytä, niin miksi ei voi vain sivuuttaa niitä, miksi pitää ruveta ilkeilemään? Tietääkseni jokaisesta julkaisusta ei tarvitse tuolla naamakirjassa tykätä :)

Itse en onneksi ole joutunut mihinkään kahakoihin, mutta tulee vaan niin surkea olo kun itse haluaisi etsiä ihania inspiroivia kuvia yms. 

Piti vähän purkaa mieltä tässä ja toivottavasti jokainen, joka tätä tekstiä lukee pitää yllä sitä positiivista fiilistä mikä kuuluu käsitöihin ja niiden tekemiseen, eikä sorru kateuteen ja ilkeilyyn :) On meinaan ihana lukea positiivisia ja kivoja blogeja ja naamakirja julkaisuja ihanista tekeleistä.

2 kommenttia:

 1. Asiaa! Hyvä kirjoitus. Itse olen monesti ihmetellyt, miksi joku kommentoi toisen blogiin ikävään sävyyn. Jos ei ole mitään mukavaa sanottavaa, eikö voi jättää kommentoimatta kokonaan. Onko edes pakko lukea blogia, jos jutut ei miellytä.
  Ihanan näköisiä lankakeriä. Mielenkiinnolla odotan, millaista neuletta niistä syntyy.
  Mukavaa uutta viikkoa sinulle!
  - Salainen neuleystäväsi, 8 -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sit meit on onneks kaks :) Ihanaa alkavaa viikkoa sinullekkin! Toivottavasti ei kauheasti ilmat kylmene, mutta vähän vois kyllä niin sais hyvällä tekosyyllä iltaisin käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle neulomaan :)

   Poista