maanantai 11. marraskuuta 2013

Kirja ja lehti-inventaario

Viimeinkin saan aikaiseksi julkaista tämän postauksen neulonta-aiheisista kirjoista ja lehdistä, joita omistan. Kirjoja minulla ei hirveästi ole, mutta lehtiä taitaakin olla sitten sitäkin enemmän. Olen tilannut Novitan lehteä muutama vuosi sitten, välissä oli pieni tauko ja nyt taas olen tilaaja. Novitan lehdissä on se hyvä puoli, että malleihin käytettyjä lankoja saa melkeinpä mistä vaan, eikä tarvitse pähkäillä tiheyksien ym. kanssa hirveästi. Toisaalta sitten taas esimerkiksi kauneimmat käsityöt lehdissä on mielestäni nuorekkaampia ja hauskempia ideoita kuin Novitoissa, mutta malleja tosiaankin on vaikeampi toteuttaa koska yleensä juuri niissä käytettyjä lankoja ei löydy omista varastoista.

Aloitetaanpa siis vaikkapa lehdistä:


Novitan lehdet mahtuvat minulla vielä toistaiseksi kolmeen lehtikoteloon, en jaksanut ruveta kaikkia yksittäin kuvaamaan, mutta tuossa on noin vuosilta 2007-2009 novitoja, sekä nyt viimeisen 2 vuoden aikana ilmestyneet, muutama hajanumero on myöskin tuolta väliltä. 


Viimeisempiä hankintojani ovat olleet esimerkiksi nämä kaksi lehteä irtomyynnistä, tuo Novitan helpot käsityöt on kyllä ihan turha, aijon antaa sen jollekkin tutulle jos kelpaa. Mutta tuo kauneimpien käsitöiden sukat ja asusteet lehti on aivan ihana! Todella hauskoja ideoita siinä ja monta on toteuttamis listalla!


Joskus kesällä ostin suuri käsityö lehtiä pari numeroa, mutta yleensä nämä lehdet jäävät kauppaan hintansa vuoksi, eikä niissä useinkaan ole mitään pakko tehdä ohjeita.


Tässä taas on uusin Novita, sekä Novitan joululehti, molemmissa ihania toteuttamisen arvoisia ideoita, olin positiivisesti yllättynyt! Tuon Kauneimmat Joulun käsityöt lehden ostin ihan vain siksi että halusin ostaa jotain itseni piristykseksi ja ehkäpä sieltäkin täytyy jotain tehdä vielä ennen joulua. Modaa taas olen ostanut nyt irtonumeroina, sillä siinä on välillä ollut aina ihania ohjeita, jotka on vaan täytynyt saada talteen.


Ja lopuksi vielä kirjakokoelmani. Löytyy kolme amigurumi kirjaa, sillä nuo ötökät ovat vaan niin suloisia! Sitten tuossa isoäidinneliöt kirjassa on ihania muunnelmia isoäidinneliöistä ja mitä kaikkea niistä voikaan tehdä. Nuo palavirkkauskirjat olen ostanut sitä varten, että jos iskee innostus tehdä taas jokin tilkkuprojekti niin niistä voi sitten hakea inspiraatiota. Tuon virkkaa ja koukkua keittiöön.-kirjan ostin siksi että sen avulla voi opetella koukkuamaan ja haluan ehdottomasti vielä joskus oppia sen taidon. Ja tuolla oikealla alakulmassa on patalappuaja a´la carte kirja, siinä on todella suloisia virkattuja patalappuja ja ihania kuvioita, joita voi tehdä virkkaamalla. Patalappujen vuoksi en kyseistä kirjaa ostanutkaan, vaan siksi että siitä saa inspiraatiota virkkaustöihin.

Tässäpä melkein kaikki lehdet ja kirjat jotka omistan.

4 kommenttia:

 1. Tuhannet kiitokset tästä postauksestasi! Onko sulla muita Novitan erikseenostettavia extralehtiä, kuin joulu ja helpot?
  - salainen neuleystäväsi, 8 -

  VastaaPoista
 2. Oho, on mennyt tämä kommentti jostain syystä ihan ohitse, mutta tosiaan näiden ekstra lehtien lisäksi löytyy vain kesäekstra..:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Vipunen syksyn paketeista <3

  VastaaPoista
 4. Kiva kokoelmahan noita on.

  Olisiko sinulla kuvaa joulukuun paketista ;)

  VastaaPoista